Сви га имају, а има их разних бели, црни, црвени, дебели, велики, мали, итд. Увек се на крају дође до само две врсте чисти или прљави без обзира какви су напред наведени.

Испрљати се образ може свим и свачим, и увек се може опрати, али испрљати образ на људски начин је нешто сасвим друго, али још горе је ако вам га неко други упрља. Треба доста воде или времена да протече  да би се та прљавштвина опрала.

Добијам позив од једног мог другара са молбом да му пронађем неки лек (за дете његовог пријатеља) јер у граду где живи нема га, као и у околним градовима. Навео је где све да потражим јер познаје место, у истом је некад студирао и радио. Нема друге друг је друг, обилазим све што је рекао, али лака нема нигдје, непознат, нема, не могу набавити итд. С обзиром кад за неког мог треба неки лек, а није на позитивној листи или се тешко долази до истог, имам једну апотеку која све има, а и ако нема за пар дана набављају, нема да фали. Одем до те апотеке, љубазно особље, све на нивоу, тражим лек. Рекоше имали су и продали али за који дан ће бити само да се наручи. наручим једно паковање и по уобичајеном начину остављам број телефона да ми јаве кад набаве лек.О свему информишем наручиоца.

За неколико дана зову ме из апотеке, стигао лек, треба га преузети. Контактирам другара и саопштавам да је стигао лек, а он тражи још 4 комада истог те да ће они доћи по лек лично. Одем до апотеке, љубазно се извинем да сад нећу преузети него да треба још 4 комада да се наручи па све заједно и саопштавам особљу да ће особа којој то треба доћи лично и преузети, те остављам број телефона наручиоца, па нек се договарају за даље.

Прође неко време, не јавља се другар, назовем га и питам јел су преузели лекове, кад оно, нису нити су било кога замолили да то преузме, наравно плати и пошаље им. Страшно, пади се о леку за дете.

Све ово не би било толико битно, није се радило ни о великом новца, ваљда ће неком требати лек, продаће га, неће изгибити, АЛИ ГДЕ САМ ЈА У СВЕМУ ТОМЕ?

С времена на време - периодично у наведеној апотеци купујем лек (само код њих се може наручити) за једног члана породице, процедура је била уобичајена, наручиш, набаве, јаве да је лек стигао, дођеш купиш и захвалиш се на сарадњи. Све као по лоју и сви задовољни.

Дођем да наручим лек, нека друга смена ради, наручујем лек по старом добром обичају, све по реду, рекоше: нема проблема биће за пар дана, али треба да лек платите авансно-унапред. Наравно све регулишем, у себи се пресабирам, знам о чему се ради, ал нема везе у праву су. Све би ово некако и прогутао, али време је да се лек-инекција прими, заказано код специјалисте, време у шкрипцу, не јављају да су лек набавили. Нема дуге неко телефон у руке и зови, зовем представљам се и тражим информацију о набавци, рекоше да стигао је можете доћи по лек. Нису ме звали!!! Не смем и не желим да се љутим на њих, јер требаће ми опет.

Шта рећи. Укаљаше ми другари образ и све остало. Хоћеш да помогненеш и оном кога знаш као и оном ком ниси никад ни очи видео, због деце, а испадне све много другачије.

ЧЕБА